2024.03.23. 12:42:06
A vállalkozásunk vagy közéleti tevékenységünk Facebook oldalát általában személyes profilunkról tudjuk kezelni, mint adminisztrátor. Ha valaki feltöri a személyes profilunkat, akkor természetes, hogy átveszi az irányítást a Facebook oldalunk fölött is. Ezt eddig mindenki tudja. A meglepetést az szokta okozni...
2023.09.12. 11:14:43
Sajnos ma már szinte nincs olyan weboldal, honlap, aminek a biztonságos üzemeltetéséhez ne lenne szükség valamilyen jogi dokumentumra. Különösen igaz ez a webáruházakra, melyek nem működhetnek ÁSZF nélkül. De egy egyszerű cégbemutató weboldalnak is könnyen szüksége lehet a GDPR-nek megfelelő adatkezelési tájékoztatóra és gyakorlatra, ha bármilyen személyes adatot kezel. Ráadásul ezeket a dokumentumokat rendszeresen frissíteni kell, mert a jogszabályok folyton változnak. Erre a problémakörre találtunk egy olcsó és egyszerű megoldást.
2021.10.10. 19:48:19
Ideális esetben egyszerre indítjuk a SEO-t a Google Ads-nak (korábban Google Adwords-nek) nevezett hirdetésekkel. Ennek megvannak a praktikus okai, de vannak olyan esetek, amikor mégis úgy döntünk, hogy egyik módszert előrébb helyezzük, és ennek is praktikus okai vannak.
2017.12.18. 18:06:39
Az adóhivatal felé 2018.07.01-től kötelezővé váló online adatszolgáltatás a félelmekkel ellentétben nem tűnik nehezen teljesíthetőnek. Főként a webáruház tulajdonosok ijedtek meg tőle, pedig valójában nagyrészük valószínűleg észre sem fogja venni.
2017.01.27. 18:03:26
Sok a hacker támadás, fontos a jó jelszó. Megmutatjuk, hogyan lehet olyan jelszava, amelyet lehetetlen feltörni, és mégis könnyű megjegyezni.
2015.10.04. 17:59:28
A két legfontosabb információ ahhoz, hogy a Facebook hirdetésekből ne kidobott pénz legyen, hanem hosszú távú, olcsó és hatékony marketing bázis.
2014.03.04. 17:49:10
Ügyfeleink egyre gyakrabban kapnak különböző telefonos ajánlatokat, hogy készíttesenek térképes megjelenést. Itt összegyűjtöttük, hogy mi igaz ezekből az ajánlatokból.
2013.06.26. 16:06:57
Ha egy honlapnak vagy webáruháznak nincs mobil verziója, az a mobiltelefonról érkező látogatók nagy részét elveszíti, mint lehetséges ügyfelet
2012.12.18. 04:58:33
A bejegyzés célja, hogy segítsen a weboldal tulajdonosoknak elkerülni a Google büntetéseket, amennyiben a honlapkészítést követően maguk látnak neki az optimalizálásnak.
2012.09.13. 15:47:13
Információk arról, hogyan lehet a legegyszerűbben betartani a jogi előírásokat weboldalunkkal.
A tökéletes jelszó
2017.01.27. 18:03:26
A jelszófeltörő programok rövid idő alatt hatalmas mennyiségű kombinációt képesek lefuttatni, így másodpercek alatt képesek feltörni az olyan jelszavakat, amelyek csak néhány számból vagy betűből állnak. 

A feltöréshez szükséges időt 2 módon lehet kitolni:

1.) Karakterek számának növelése: Legalább 12 karakterből álljon a jelszó! 

2.) Karakter típusok bővítése: Ne csak számokat vagy csak betűket tartalmazzon, hanem számokat is, betűket is, ékezetes betűket és még nagybetűket is! 

Sőt, aki abszolút feltörhetetlen jelszót akar, az speciális karaktereket is helyez el benne. Ilyeneket: #>*/-% stb. 

Példa: őlJl5á!%4Ű~j

Egy ilyen jelszó megfejtéséhez egy nagyteljesítményű számítógépnek is évekre lenne szüksége, tehát gyakorlatilag tekinthetjük megfejthetetlennek. 

Mégsem ilyen a tökéletes jelszó.

Az vele a probléma, hogy megjegyezni szinte lehetetlen, és ha felírjuk egy papírra, onnan bepötyögni nagyon időigényes. Ezért sokan azt a megoldást választják, hogy elmentik a számítógépükre egy szöveges fájlba, és onnan másolják be mindig, amikor szükségük van rá. Ennek viszont az a veszélye, hogy egy hacker támadás következtében, vagy ha valaki betekint a számítógépbe (pl.: laptop elhagyása), akkor könnyen illetéktelen kezekbe kerülhet a jelszó.

Mi tehát a megoldás? Milyen a tökéletes jelszó?


A tökéletes jelszó egy értelmes mondat. Olyan mondat, amely nem jut eszébe mindenkinek, mert csak a jelszó tulajdonosára jellemző. Például egy esemény az életéből. 

Egy mondatot az ember könnyen meg tud jegyezni, és gyorsan be tudja írni, így nem kell a számítógépre elmenteni. (Azért papír alapon a biztonság kedvéért érdemes feljegyezni.)

Egy mondat tartalmazhat nagybetűket (pl.: kezdőbetű, név stb.), számokat pl.: (dátum, mennyiség stb.), és speciális karaktereket is (vesszők közben, és pont a végén). 

A szóközök helyett is érdemes valamilyen speciális karaktert használni, mivel a szóköz nem mindenütt engedélyezett karakter.

Ez alapján a tökéletes jelszó így néz ki: 

Görögországban*ismertem*meg*Ildikót*2015-ben.

Ez a jelszó megjegyezhető, és szinte megfejthetetlen. Mindenkinek érdemes jelszavait ilyen típusú jelszóra cserélni minden fontosabb online felületen (pl.: e-mail), mert a hacker-támadások mennyisége folyamatosan növekszik.
© 2018 Avasweb Kft.

Általános Szerződési Feltételek >>
Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat >>