Miskolctapolca információs weboldal készítése Myhusite Közősségi portál készítése Ruhás webáruház készítése Sajóinvest Kft. céges honlap készítése Sport-Bau Trade Kft. weblapkészítés Miskolc
 

Mennyit ér egy helyoldal készítés?

 
Weblapkészítő, keresőoptimalizálás tanácsadó: 00-36/20-521-42-24

Telefonos ajánlatok, térképes megjelenésre


Mint már egy korábbi bejegyzésben is írtunk róla, (www.avasweb.hu/latogatottsag-noveles), minden weboldal tulajdonos ki van téve a folyamatos telefonos ajánlatoknak a "jobbnál jobb", akciós lehetőségekről. Néhány hete nagyon megszaporodtak a Google térképes megjelenéssel kapcsolatos ajánlatok, ezért ebben a témában szeretnénk segítséget nyújtani az eligazodáshoz.

A térképes megjelenés (Google helyoldal)

A Google a térképein ingyenesen lehetővé teszi bármely vállalkozás számára a megjelenést egy kis jelölő nyíllal, információval, esetleg egy kis felirattal a térképen (placelabel). Ehhez a megjelenéshez tartozik az un. helyoldal is, amit a vállalkozás tulajdonosa szerkeszthet. Olyan mint egy kis weboldal. Ez is ingyenes.

Mit tartalmaznak tehát a telefonos ajánlatok?

Alapvetően azt, hogy beállítják helyettünk a térképen a szükséges adatokat, és megszerkesztik a helyoldalt a Google rendszerében. Mindezt egy bizonyos összegért. Az ügyfeleink visszajelzései alapján ez általában 30 000 Ft., akciósan.

Nem tisztességtelen pénzt kérni ezért, ha a Google ingyen adja?

Egyáltalán nem, mivel időbe és munkába kerül a fent említett beállítások elvégzése, illetve nem árt hozzá egy kis gyakorlat sem.

Az már más kérdés, hogy a fent említett, 30 000 Ft. körüli összeg irreálisan magasnak tűnik, mivel csak néhány órás munkáról van szó.

Akkor mi a gond ezekkel az ajánlatokkal?

Az ígéretek, amiket tartalmaznak. A visszajelzések alapján a legtöbb ilyen ajánlat tartalmazza az alábbi három ígéretet:

1.) Örökös megjelenés a Google térképén.

Nem igaz. Csak addig fog megjelenni, amíg a Google lehetővé teszi.

2.) Első helyekre kerülés a vállalkozó számára fontos kulcsszavak esetében, a Google találati listáján.

Akiktől eddig ügyfeleink ajánlatot kaptak, mind csak ígérték ezt (többen még itt is használva az örökre szót), de a küldött szerződésben már nem volt erről szó. A kulcsszavakat sem kívánták egyeztetni, kulcsszólistát sem kértek, és amikor ezt feszegettük, akkor nem telefonáltak többet.

Lehet helyoldalt is keresőoptimalizálni, de ahhoz szükség van egy kulcsszólistára, amelyekre optimalizálunk, és a sikerdíjat is csak akkor szoktuk elkérni, ha már elértük a célt, nem pedig előre.

3.) Buborékos módszer.

Az ajánlat tevők, sokszor egy "újdonságra" hívják fel a figyelmet: arra, hogy a Google találati listáján megjelentek a "buborékos találatok", és oda teszik be a weboldalunkat, "örökre".

Ez valójában nem újdonság, és nincsnek "buborékos találatok". Ugyan úgy a térképes találatokról van szó, mint eddig, csak a Google egy kis buborék formájú nyíllal jelöli a helyszíneket.

Mi tehát a teendő az ilyen ajánlatokkal?

Először is meg kell győződni róla, hogy van e már a vállalkozásunknak helyoldala, mert ha igen, akkor nem biztos, hogy érdemes mégegyet készíttetni jó pénzért.

Ha viszont nincs, akkor hívjon fe minket, és adunk egy tisztességesebb árajánlatot az elkészítésére!


 
 

Avasweb Blog

Értékes információk, hírek, tanácsok a keresőoptimalizálás és a weboldal készítés területén.

---

2017-12-18

Online számlázás
Az adóhivatal felé 2018.07.01-től kötelezővé váló online adatszolgáltatás a félelmekkel ellentétben nem tűnik nehezen teljesíthetőnek. Főként a webáruház tulajdonosok ijedtek meg tőle, pedig valójában nagyrészük valószínűleg észre sem fogja venni.

tovább...

---

2017-01-27

A tökéletes jelszó
Sok a hacker támadás, fontos a jó jelszó. Megmutatjuk, hogyan lehet olyan jelszava, amelyet lehetetlen feltörni, és mégis könnyű megjegyezni.

tovább...

---

2015-10-04

2 tipp a Facebook hirdetésekhez
A két legfontosabb információ ahhoz, hogy a Facebook hirdetésekből ne kidobott pénz legyen, hanem hosszú távú, olcsó és hatékony marketing bázis.

tovább...

---

2014-03-04

Telefonos ajánlatok II.
Ügyfeleink egyre gyakrabban kapnak különböző telefonos ajánlatokat, hogy készíttesenek térképes megjelenést (akkor is ha már van :-)). Itt összegyűjtöttük, hogy mi igaz ezekből az ajánlatokból.

tovább...

---

2013-06-26

Mobil honlapkészítés
Ha egy honlapknak vagy webáruháznak nincs mobil verziója, az a mobiltelefonról érkező látogatók nagy részét elveszíti, mint lehetséges ügyfelet vagy vásárlót. Ez pedig egy nagyon gyorsan növekvő felhasználói kör.

tovább...

---

2012-12-18

Keresőoptimalizálás röviden

A bejegyzés célja, hogy segítsen a weboldal tulajdonosoknak elkerülni a Google büntetéseket, amennyiben a honlapkészítést követően maguk látnak neki az optimalizálásnak.

tovább...

---

2012-09-13

Honlap és webáruház jog

Információk arról, hogyan lehet a legegyszerűbben betartani a jogi előírásokat weboldalunkkal.

tovább...

---

2011-11-16

Látogatottság növelés

Tanácsok honlap tulajdonosok számára. Hogy ne fizessen olyan szolgáltatásért, aminek semmi haszna.

tovább...

---

2011-05-29

A Google büntetésekről

A weblapkészítő érdekei bizonyos szempontból sokszor ellentétesek a Google érdekeivel, így utóbbi, büntetésekkel igyekszik rászorítani előbbit a neki megfelelő magatartásra.

tovább...

Régebbi bejegyzések...

 
Pe tasak Miskolc | Szállás Miskolc | Drótfonat, vadháló