Miskolctapolca információs weboldal készítése Myhusite Közősségi portál készítése Ruhás webáruház készítése Sajóinvest Kft. céges honlap készítése Sport-Bau Trade Kft. weblapkészítés Miskolc
 

Jelszó választási ötlet.

 
Weblapkészítő, keresőoptimalizálás tanácsadó: 00-36/20-521-42-24

A tökéletes jelszó


A jelszófeltörő programok rövid idő alatt hatalmas mennyiségű kombinációt képesek lefuttatni, így másodpercek alatt képesek feltörni az olyan jelszavakat, amelyek csak néhány számból vagy betűből állnak.

A feltöréshez szükséges időt 2 módon lehet kitolni:

1.) Karakterek számának növelése: Legalább 12 karakterből álljon a jelszó!

2.) Karakter típusok bővítése: Ne csak számokat vagy csak betűket tartalmazzon, hanem számokat is, betűket is, ékezetes betűket és még nagybetűket is!

Sőt, aki abszolút feltörhetetlen jelszót akar, az speciális karaktereket is helyez el benne. Ilyeneket: #>*/-% stb.

Példa: őlJl5á!%4Ű~j

Egy ilyen jelszó megfejtéséhez egy nagyteljesítményű számítógépnek is évekre lenne szüksége, tehát gyakorlatilag tekinthetjük megfejthetetlennek.

Mégsem ilyen a tökéletes jelszó.

Az vele a probléma, hogy megjegyezni szinte lehetetlen, és ha felírjuk egy papírra, onnan bepötyögni nagyon időigényes. Ezért sokan azt a megoldást választják, hogy elmentik a számítógépükre egy szöveges fájlba, és onnan másolják be mindig, amikor szükségük van rá. Ennek viszont az a veszélye, hogy egy hacker támadás következtében, vagy ha valaki betekint a számítógépbe (pl.: laptop elhagyása), akkor könnyen illetéktelen kezekbe kerülhet a jelszó.

Mi tehát a megoldás? Milyen a tökéletes jelszó?


A tökéletes jelszó egy értelmes mondat. Olyan mondat, amely nem jut eszébe mindenkinek, mert csak a jelszó tulajdonosára jellemző. Például egy esemény az életéből.

Egy mondatot az ember könnyen meg tud jegyezni, és gyorsan be tudja írni, így nem kell a számítógépre elmenteni. (Azért papír alapon a biztonság kedvéért érdemes feljegyezni.)

Egy mondat tartalmazhat nagybetűket (pl.: kezdőbetű, név stb.), számokat pl.: (dátum, mennyiség stb.), és speciális karaktereket is (vesszők közben, és pont a végén).

A szóközök helyett is érdemes valamilyen speciális karaktert használni, mivel a szóköz nem mindenütt engedélyezett karakter.

Ez alapján a tökéletes jelszó így néz ki:

Görögországban*ismertem*meg*Ildikót*2015-ben.

Ez a jelszó megjegyezhető, és szinte megfejthetetlen. Mindenkinek érdemes jelszavait ilyen típusú jelszóra cserélni minden fontosabb online felületen (pl.: e-mail), mert a hacker-támadások mennyisége folyamatosan növekszik.


 

Avasweb Blog

Értékes információk, hírek, tanácsok a keresőoptimalizálás és a weboldal készítés területén.

---

2017-12-18

Online számlázás
Az adóhivatal felé 2018.07.01-től kötelezővé váló online adatszolgáltatás a félelmekkel ellentétben nem tűnik nehezen teljesíthetőnek. Főként a webáruház tulajdonosok ijedtek meg tőle, pedig valójában nagyrészük valószínűleg észre sem fogja venni.

tovább...

---

2017-01-27

A tökéletes jelszó
Sok a hacker támadás, fontos a jó jelszó. Megmutatjuk, hogyan lehet olyan jelszava, amelyet lehetetlen feltörni, és mégis könnyű megjegyezni.

tovább...

---

2015-10-04

2 tipp a Facebook hirdetésekhez
A két legfontosabb információ ahhoz, hogy a Facebook hirdetésekből ne kidobott pénz legyen, hanem hosszú távú, olcsó és hatékony marketing bázis.

tovább...

---

2014-03-04

Telefonos ajánlatok II.
Ügyfeleink egyre gyakrabban kapnak különböző telefonos ajánlatokat, hogy készíttesenek térképes megjelenést (akkor is ha már van :-)). Itt összegyűjtöttük, hogy mi igaz ezekből az ajánlatokból.

tovább...

---

2013-06-26

Mobil honlapkészítés
Ha egy honlapknak vagy webáruháznak nincs mobil verziója, az a mobiltelefonról érkező látogatók nagy részét elveszíti, mint lehetséges ügyfelet vagy vásárlót. Ez pedig egy nagyon gyorsan növekvő felhasználói kör.

tovább...

---

2012-12-18

Keresőoptimalizálás röviden

A bejegyzés célja, hogy segítsen a weboldal tulajdonosoknak elkerülni a Google büntetéseket, amennyiben a honlapkészítést követően maguk látnak neki az optimalizálásnak.

tovább...

---

2012-09-13

Honlap és webáruház jog

Információk arról, hogyan lehet a legegyszerűbben betartani a jogi előírásokat weboldalunkkal.

tovább...

---

2011-11-16

Látogatottság növelés

Tanácsok honlap tulajdonosok számára. Hogy ne fizessen olyan szolgáltatásért, aminek semmi haszna.

tovább...

---

2011-05-29

A Google büntetésekről

A weblapkészítő érdekei bizonyos szempontból sokszor ellentétesek a Google érdekeivel, így utóbbi, büntetésekkel igyekszik rászorítani előbbit a neki megfelelő magatartásra.

tovább...

Régebbi bejegyzések...

 
Pe tasak Miskolc | Szállás Miskolc | Drótfonat, vadháló