2024.03.23. 12:42:06
A vállalkozásunk vagy közéleti tevékenységünk Facebook oldalát általában személyes profilunkról tudjuk kezelni, mint adminisztrátor. Ha valaki feltöri a személyes profilunkat, akkor természetes, hogy átveszi az irányítást a Facebook oldalunk fölött is. Ezt eddig mindenki tudja. A meglepetést az szokta okozni...
2023.09.12. 11:14:43
Sajnos ma már szinte nincs olyan weboldal, honlap, aminek a biztonságos üzemeltetéséhez ne lenne szükség valamilyen jogi dokumentumra. Különösen igaz ez a webáruházakra, melyek nem működhetnek ÁSZF nélkül. De egy egyszerű cégbemutató weboldalnak is könnyen szüksége lehet a GDPR-nek megfelelő adatkezelési tájékoztatóra és gyakorlatra, ha bármilyen személyes adatot kezel. Ráadásul ezeket a dokumentumokat rendszeresen frissíteni kell, mert a jogszabályok folyton változnak. Erre a problémakörre találtunk egy olcsó és egyszerű megoldást.
2021.10.10. 19:48:19
Ideális esetben egyszerre indítjuk a SEO-t a Google Ads-nak (korábban Google Adwords-nek) nevezett hirdetésekkel. Ennek megvannak a praktikus okai, de vannak olyan esetek, amikor mégis úgy döntünk, hogy egyik módszert előrébb helyezzük, és ennek is praktikus okai vannak.
2017.12.18. 18:06:39
Az adóhivatal felé 2018.07.01-től kötelezővé váló online adatszolgáltatás a félelmekkel ellentétben nem tűnik nehezen teljesíthetőnek. Főként a webáruház tulajdonosok ijedtek meg tőle, pedig valójában nagyrészük valószínűleg észre sem fogja venni.
2017.01.27. 18:03:26
Sok a hacker támadás, fontos a jó jelszó. Megmutatjuk, hogyan lehet olyan jelszava, amelyet lehetetlen feltörni, és mégis könnyű megjegyezni.
2015.10.04. 17:59:28
A két legfontosabb információ ahhoz, hogy a Facebook hirdetésekből ne kidobott pénz legyen, hanem hosszú távú, olcsó és hatékony marketing bázis.
2014.03.04. 17:49:10
Ügyfeleink egyre gyakrabban kapnak különböző telefonos ajánlatokat, hogy készíttesenek térképes megjelenést. Itt összegyűjtöttük, hogy mi igaz ezekből az ajánlatokból.
2013.06.26. 16:06:57
Ha egy honlapnak vagy webáruháznak nincs mobil verziója, az a mobiltelefonról érkező látogatók nagy részét elveszíti, mint lehetséges ügyfelet
2012.12.18. 04:58:33
A bejegyzés célja, hogy segítsen a weboldal tulajdonosoknak elkerülni a Google büntetéseket, amennyiben a honlapkészítést követően maguk látnak neki az optimalizálásnak.
2012.09.13. 15:47:13
Információk arról, hogyan lehet a legegyszerűbben betartani a jogi előírásokat weboldalunkkal.
Hogyan ne veszítsük el a Facebook oldalunkat
2024.03.23. 12:42:06

A vállalkozásunk vagy közéleti tevékenységünk Facebook oldalát általában személyes profilunkról tudjuk kezelni, mint adminisztrátor. Ha valaki feltöri a személyes profilunkat, akkor természetes, hogy átveszi az irányítást a Facebook oldalunk fölött is.

 

Ezt eddig mindenki tudja. A meglepetést az szokta okozni, hogy nem csak a saját profilunk feltörése vezethet az oldalunk elveszítéséhez, hanem másé is. Amikor valakinek - hirdetéskezelő ügynökségnek, cégtársunknak, barátunknak - adminisztrátori jogosultságot adunk a Facebook oldalunkhoz, hogy segíteni tudjon nekünk annak kezelésében, népszerűsítésében, az mindig jár némi kockázattal. Az oldal elveszítése ugyanis nem csak a saját profilunk, hanem bármelyik adminisztrátor profiljának feltörése esetén megtörténik. Elég egy adminisztrátor profiljába bejutni, mert minden adminisztrátornak lehetősége van néhány kattintással törölni a többi adminisztrátort. Hiába figyelünk tehát oda arra, hogy a saját profilunk jelszava nehezen megfejthető legyen, biztonságban tartsuk, és a kétfaktoros hitelesítést is bekapcsoljuk, ha vannak más adminisztrátorok is.

 

A fentiek ismeretében a kockázat könnyen csökkenthető a következőképpen:

 

1.) Ne adjunk fölöslegesen adminisztrátori jogosultságot az oldalunkhoz! Sok esetben elég a korlátozottabb jogosultság, amivel kezelhető az oldal sok funkciója, de nem törölhető a többi adminisztrátor.

 

2.) Ha nem tudjuk elkerülni, hogy valakinek adminisztrátori jogosultságot adjunk, akkor győződjünk meg róla, hogy nála is be van kapcsolva a kétfaktoros hitelesítés, és odafigyel a számítógépe biztonságára is.

 

Más részről viszont arra is érdemes odafigyelni, hogy ha egy értékes, sok követővel rendelkező oldalt birtokolunk, hogy annak ne csak egy adminisztrátoral legyen, hanem legalább kettő. Ez azért fontos, mert a Facebook bármikor, akár félreértés miatt is felfüggesztheti vagy akár törölheti is a személyes profiunkat. Ilyen esetben, ha egyedüli adminisztrátorok voltunk, akkor az oldal is odavész. A legideálisabb megoldás, ha két, saját magunk által kontrollált Facebook profilunknak van adminisztrátori hozzáférése az oldalhoz.

© 2018 Avasweb Kft.

Általános Szerződési Feltételek >>
Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat >>