2023.09.12. 11:14:43
Sajnos ma már szinte nincs olyan weboldal, honlap, aminek a biztonságos üzemeltetéséhez ne lenne szükség valamilyen jogi dokumentumra. Különösen igaz ez a webáruházakra, melyek nem működhetnek ÁSZF nélkül. De egy egyszerű cégbemutató weboldalnak is könnyen szüksége lehet a GDPR-nek megfelelő adatkezelési tájékoztatóra és gyakorlatra, ha bármilyen személyes adatot kezel. Ráadásul ezeket a dokumentumokat rendszeresen frissíteni kell, mert a jogszabályok folyton változnak. Erre a problémakörre találtunk egy olcsó és egyszerű megoldást.
2021.10.10. 19:48:19
Ideális esetben egyszerre indítjuk a SEO-t a Google Ads-nak (korábban Google Adwords-nek) nevezett hirdetésekkel. Ennek megvannak a praktikus okai, de vannak olyan esetek, amikor mégis úgy döntünk, hogy egyik módszert előrébb helyezzük, és ennek is praktikus okai vannak.
2017.12.18. 18:06:39
Az adóhivatal felé 2018.07.01-től kötelezővé váló online adatszolgáltatás a félelmekkel ellentétben nem tűnik nehezen teljesíthetőnek. Főként a webáruház tulajdonosok ijedtek meg tőle, pedig valójában nagyrészük valószínűleg észre sem fogja venni.
2017.01.27. 18:03:26
Sok a hacker támadás, fontos a jó jelszó. Megmutatjuk, hogyan lehet olyan jelszava, amelyet lehetetlen feltörni, és mégis könnyű megjegyezni.
2015.10.04. 17:59:28
A két legfontosabb információ ahhoz, hogy a Facebook hirdetésekből ne kidobott pénz legyen, hanem hosszú távú, olcsó és hatékony marketing bázis.
2014.03.04. 17:49:10
Ügyfeleink egyre gyakrabban kapnak különböző telefonos ajánlatokat, hogy készíttesenek térképes megjelenést. Itt összegyűjtöttük, hogy mi igaz ezekből az ajánlatokból.
2013.06.26. 16:06:57
Ha egy honlapnak vagy webáruháznak nincs mobil verziója, az a mobiltelefonról érkező látogatók nagy részét elveszíti, mint lehetséges ügyfelet
2012.12.18. 04:58:33
A bejegyzés célja, hogy segítsen a weboldal tulajdonosoknak elkerülni a Google büntetéseket, amennyiben a honlapkészítést követően maguk látnak neki az optimalizálásnak.
2012.09.13. 15:47:13
Információk arról, hogyan lehet a legegyszerűbben betartani a jogi előírásokat weboldalunkkal.
2011.11.16. 15:41:09
Tanácsok honlap tulajdonosok számára. Hogy ne fizessen olyan szolgáltatásért, aminek semmi haszna.
Betöltési sebesség mérése
2010.12.27. 00:32:52
Azt hiszem nem szükséges nagyon hosszan részletezni, mekkora előnyt jelent egy weboldal számára, ha gyorsabb a konkurenciánál - különösen ha webáruházról van szó. Mindenki tudja, hogy a látogatók abba a webshopba fognak visszatérni, ahol úgy kapják meg amit akarnak, hogy közben nem kell várniuk az oldalak betöltődésére. Hiába írunk valamelyik termékünkhöz briliáns értékesítő szöveget, töltünk fel róla csábító képeket és vonzunk az oldalra több ezer látogatót. Ha a weboldal betöltődése előtt, a várakozás miatt, mindenki elkattint, akkor úgysem lesz senki, akinek eladjunk. 

Emellett, néhány hónapja, a Google is bünteti a lassú weboldalakat: átalakította algoritmusát úgy, hogy a weblapok betöltődési sebességét is figyelembe vegye a találati sorrend kialakításánál. Tehát két - ugyan olyan jól - keresőoptimalizált weboldal közül a gyorsabb lesz előrébb a találati listában. 

Ha weblapkészíttetés előtt áll, az tehát világos, hogy a gyorsaság alapvető fontosságú. De hogyan tud meggyőződni arról, hogy melyik weblapkészítő cég csinál gyorsabb weboldalakat. Természetesen össze kell hasonlítani a referenciákat, de semmiképp sem úgy, hogy egyszerűen beírjuk a címeket és próbáljuk megsaccolni, hogy melyik oldal jelent meg hamarabb. Ez egyrészt azért nem helyes, mert ha internetünk nagyon gyors, akkor még kétszeres sebességkülönbség esetében is, alig fogunk eltérést észlelni (ettől még azok nagyon is fognak, akik lassú internettel látogatják az oldalunkat), másrészt pedig: ha böngészőnk már eltárolta számítógépünk memóriájában az adott weboldalak nagyobb fájljait, akkor teljesen irreális eredményt kapunk.

A sebességmérés biztos módszere lépésről lépésre

1.) Válassza ki a tesztelni kívánt cég valamely referencia oldalát, attól függően, hogy milyen típusú weblapot szeretne készíttetni! Ha például minket akar tesztelni, és a készítendő weboldal egy webáruház lenne, akkor javasoljuk a www.emotione24.com vagy a www.fenyobutorok.eu oldalakat. Ezután keressen egy konkurens webáruházat, odafigyelve arra, hogy főoldala ne valami bevezető kép legyen, hanem az is termékeket tartalmazzon, hiszen csak így lehet fair a verseny!

2.) Látogasson el a http://websiteoptimization.com/services/analyze/ oldalra, írja be a kiválasztott oldal címét (pl.: www.emotione24.com ) az "Enter URL to diagnose" felirat utáni mezőbe, majd kattintson az "Elküldés" gombra! 

3.) Írja be a biztonsági kódot, majd kattintson a "Continue" gombra! 

4.) Várakoznia kell az adatok feldolgozására, ami néhány percet is igénybe vehet. 

5.) Kap egy részletes elemzést a weboldalról, amelyből esetünkben a "Download Times" (letöltési idők) nevű táblázat a legfontosabb. Ebből láthatjuk, hogy adott sávszélességű internetet használó látogató számára mennyi idő alatt töltődik be a honlap. Vegyük példának a legalsót, az 1.44 Megabit/secundum sávszélességet. Jegyezze fel az itt látható számot. (A képen látható példában ez 5.05 másodperc). 

6.) Végezze el ugyan ezt a műveletet a másik weboldalra is, majd hasonlítsa össze a két eredményt! 

Érdemes kipróbálni, mert nagyon komoly eltérések lehetnek. Az általunk készített webáruházak, melyek a saját fejlesztésű ABC (Avasweb Business Classic)webáruház motort használják, szinte minden esetben 5 másodperc környékén vannak, míg más típusú webáruházak ennek duplája, de nem ritkán háromszorosa alatt töltődnek be. Ennek oka elsősorban nem a tárhely minőségében van, mert a legtöbb tárhely ugyan azt a maximális teljesítményt tudja nyújtani. Inkább a fölösleges vagy fölöslegesen nagy, esetleg nem megfelelő formátumú fájlok (képek, szkriptek stb..), és a nem optimális programozás okozza a weboldalak lassúságát.
© 2018 Avasweb Kft.

Általános Szerződési Feltételek >>
Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat >>