2017.12.18. 18:06:39
Az adóhivatal felé 2018.07.01-től kötelezővé váló online adatszolgáltatás a félelmekkel ellentétben nem tűnik nehezen teljesíthetőnek. Főként a webáruház tulajdonosok ijedtek meg tőle, pedig valójában nagyrészük valószínűleg észre sem fogja venni.
2017.01.27. 18:03:26
Sok a hacker támadás, fontos a jó jelszó. Megmutatjuk, hogyan lehet olyan jelszava, amelyet lehetetlen feltörni, és mégis könnyű megjegyezni.
2015.10.04. 17:59:28
A két legfontosabb információ ahhoz, hogy a Facebook hirdetésekből ne kidobott pénz legyen, hanem hosszú távú, olcsó és hatékony marketing bázis.
2014.03.04. 17:49:10
Ügyfeleink egyre gyakrabban kapnak különböző telefonos ajánlatokat, hogy készíttesenek térképes megjelenést. Itt összegyűjtöttük, hogy mi igaz ezekből az ajánlatokból.
2013.06.26. 16:06:57
Ha egy honlapnak vagy webáruháznak nincs mobil verziója, az a mobiltelefonról érkező látogatók nagy részét elveszíti, mint lehetséges ügyfelet
2012.12.18. 04:58:33
A bejegyzés célja, hogy segítsen a weboldal tulajdonosoknak elkerülni a Google büntetéseket, amennyiben a honlapkészítést követően maguk látnak neki az optimalizálásnak.
2012.09.13. 15:47:13
Információk arról, hogyan lehet a legegyszerűbben betartani a jogi előírásokat weboldalunkkal.
2011.11.16. 15:41:09
Tanácsok honlap tulajdonosok számára. Hogy ne fizessen olyan szolgáltatásért, aminek semmi haszna.
2011.05.29. 11:50:19
A weblapkészítő érdekei bizonyos szempontból sokszor ellentétesek a Google érdekeivel, így utóbbi, büntetésekkel igyekszik rászorítani előbbit a neki megfelelő magatartásra.
2011.05.02. 00:47:37
Feltűnt-e Önnek, hogy rengeteg, sőt szinte az összes honlap szövegezése egy kaptafára megy?
A Google büntetésekről
2011.05.29. 11:50:19

Miért vannak Google büntetések?

Azért, mert a Google és a weblapkészítő vagy weblap tulajdonos sok esetben bizonyos szempontból ellenérdekű felek. A Google igyekszik felhasználói számára a lehető legjobb találatokat nyújtani a kereséseikre, a weblapkészítő pedig igyekszik a lehető legtöbb látogatót elérni, és ennek érdekében weblapját a legjobb találatok közé soroltatni, akkor is, ha egyébként nem lenne oda való.

Mikor számíthatunk Google büntetésekre?

Elsősorban akkor, ha súlyosan megszegjük a Google irányelveiben foglalt tilalmakat (http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=hu&answer=35769), de számos olyan esetben is előfordulhat büntetés, amit az irányelvekben a Google nem közölt. Ezekről az esetekről a keresőoptimalizálással foglalkozók leginkább tapasztalati úton szereznek tudomást.

Milyen Google büntetések vannak?

Nagyon sokféle büntetés létezik, a néhány hellyel (általában 30) történő hátrébbsorolástól kezdve a több száz helyes pozícióvesztésen át a domain nevünknek a Google találatai közül való teljes törléséig. Azt senki nem tudja, hogy pontosan miért pontosan mekkora büntetés jár, bár sokan azt állítják magukról. A büntetések szándékosan úgy vannak kialakítva, hogy ne lehessen bennük szabályokat észrevenni. Általános szabályszerűségek persze vannak, de rengeteg véletlenszerű kivételt építettek a rendszerbe, így biztosat senki nem tud mondani egy-egy büntetés kapcsán. Sem azt, hogy mi okozza, sem azt, hogy mekkora, sem pedig azt, hogy meddig tart.

Mit kell tenni Google büntetés esetén?

Át kel olvasni az irányelveket, és meg kell vizsgálni a honlapot, hogy van-e valami szabályszegés. Ha így nem találjuk meg a hibát, akkor pedig azt kell átgondolnunk, hogy csináltunk-e valami olyat, ami alkalmas a találati eredmények befolyásolására. Ha találunk ilyet, és úgy gondoljuk, hogy a Google ezt észrevehette, akkor valószínűleg megtaláltuk, amit kerestünk.

Hogyan kerülhetjük el a Google büntetéseket?

Ha bármilyen keresőoptimalizálást akarunk végrehajtani weboldalunkon, azzal olyan szakembert bízzunk meg, aki referenciákkal tudja igazolni eredményeit. Ha komoly kulcsszavakra folyamatosan jó helyen vannak az általa optimalizált oldalak, akkor biztosak lehetünk benne, hogy betartja a Google irányelveit. (Hasznos infó erről: http://www.avasweb.hu/?m=whitehat_seo_vs_blackhat_seo) Ha nincs pénzünk arra, hogy egy gyakorlott keresőoptimalizálót bízzunk meg, akkor a legjobb amit tehetünk, hogy úgy működtetjük az oldalunkat, mintha nem is létezne Google. Így a legkevesebb az esélye annak, hogy valami hibát követünk el. Ne próbáljunk semmilyen módon manipulálni, mert akkor nagy valószínűséggel sokkal kevesebb látogatónk lesz a büntetések miatt!
© 2018 Avasweb Kft.

Általános Szerződési Feltételek >>
Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat >>