2023.09.12. 11:14:43
Sajnos ma már szinte nincs olyan weboldal, honlap, aminek a biztonságos üzemeltetéséhez ne lenne szükség valamilyen jogi dokumentumra. Különösen igaz ez a webáruházakra, melyek nem működhetnek ÁSZF nélkül. De egy egyszerű cégbemutató weboldalnak is könnyen szüksége lehet a GDPR-nek megfelelő adatkezelési tájékoztatóra és gyakorlatra, ha bármilyen személyes adatot kezel. Ráadásul ezeket a dokumentumokat rendszeresen frissíteni kell, mert a jogszabályok folyton változnak. Erre a problémakörre találtunk egy olcsó és egyszerű megoldást.
2021.10.10. 19:48:19
Ideális esetben egyszerre indítjuk a SEO-t a Google Ads-nak (korábban Google Adwords-nek) nevezett hirdetésekkel. Ennek megvannak a praktikus okai, de vannak olyan esetek, amikor mégis úgy döntünk, hogy egyik módszert előrébb helyezzük, és ennek is praktikus okai vannak.
2017.12.18. 18:06:39
Az adóhivatal felé 2018.07.01-től kötelezővé váló online adatszolgáltatás a félelmekkel ellentétben nem tűnik nehezen teljesíthetőnek. Főként a webáruház tulajdonosok ijedtek meg tőle, pedig valójában nagyrészük valószínűleg észre sem fogja venni.
2017.01.27. 18:03:26
Sok a hacker támadás, fontos a jó jelszó. Megmutatjuk, hogyan lehet olyan jelszava, amelyet lehetetlen feltörni, és mégis könnyű megjegyezni.
2015.10.04. 17:59:28
A két legfontosabb információ ahhoz, hogy a Facebook hirdetésekből ne kidobott pénz legyen, hanem hosszú távú, olcsó és hatékony marketing bázis.
2014.03.04. 17:49:10
Ügyfeleink egyre gyakrabban kapnak különböző telefonos ajánlatokat, hogy készíttesenek térképes megjelenést. Itt összegyűjtöttük, hogy mi igaz ezekből az ajánlatokból.
2013.06.26. 16:06:57
Ha egy honlapnak vagy webáruháznak nincs mobil verziója, az a mobiltelefonról érkező látogatók nagy részét elveszíti, mint lehetséges ügyfelet
2012.12.18. 04:58:33
A bejegyzés célja, hogy segítsen a weboldal tulajdonosoknak elkerülni a Google büntetéseket, amennyiben a honlapkészítést követően maguk látnak neki az optimalizálásnak.
2012.09.13. 15:47:13
Információk arról, hogyan lehet a legegyszerűbben betartani a jogi előírásokat weboldalunkkal.
2011.11.16. 15:41:09
Tanácsok honlap tulajdonosok számára. Hogy ne fizessen olyan szolgáltatásért, aminek semmi haszna.
Látogatottság növelés. Hasznos és haszontalan szolgáltatások.
2011.11.16. 15:41:09

Hogyan kerüljük el a szélhámosokat?

 

Azt tapasztaljuk, hogy egyre többen foglalkoznak olyan internetes reklámok értékesítésével, amelyeknek valójában semmi hasznuk nincsen. Akinek van weboldala, azt ma már majdnem minden nap megkeresik valamilyen ajánlattal, amivel állítólag növelni tudja látogatottságát.

Ezek az ajánlatok az esetek túlnyomó többségében, valamilyen szélhámosságot takarnak.

NAGYON FONTOS tisztában lenni 2 dologgal:

1.) Egy weboldal látogatottsága mindig összetett és egyénre szabott feladat kell hogy legyen, mert másként nem lehet sikeres.

2.) Nem minden látogató hasznos. Ha kapunk 1 olyan látogatót, akit érdekelhet a szolgáltatásunk, az sokkal többet ér, mint 1000 olyan, akit nem.

Munkánkból adódóan mi is sokszor találkozunk olyan vállalkozásokkal, akik kifejezetten a fent említett, átverés jellegű ajánlatokra specializálódtak. Úgy működnek, hogy kibérelnek egy nagyobb irodát, valami olcsó helyen, aztán beültetnek oda, esetenként akár több tucat, jó hangú telefonos üzletkötőt (általában hölgyeket). Ezek az üzletkötők pedig teljes munkaidőben hívnak mindenkit, akinek weboldala van. Olyan emberekre vadásznak, akik hajlandóak fizetni egy szolgáltatásért anélkül, hogy meggyőződtek volna annak hasznosságáról.

Mik ezek a szolgáltatások? Íme, 3 példa:

1.) A tudakozós módszer

Az ajánlat az, hogy beteszik az Ön cégének elérhetőségeit, esetleg weboldalának linkjét egy tudakozóba vagy cégkeresőbe, ahol aztán az emberek, akik az Ön szolgáltatásait keresik, meg fogják találni. Ez eddig igaz.

Tényleg elhelyezik a cégét a tudakozóba, és tényleg megtalálják ott, akik keresik. A baj az, hogy nem keresik. Senki nem keres cégeket és szolgáltatásokat internetes tudakozókban. A Google-t használják erre a célra.

Ez a szolgáltatás így 0 forintot ér. Több száz ilyen céggyűjtemény létezik, és van köztük olyan, amelyik akár évi 100 000 forintot elkér egy-egy cégtől ezért a semmiért.

2.) A „Google elejére tesszük" módszer

A Google helyezés javítása csak keresőoptimalizálással lehetséges. Úgy nem működik, hogy átutalunk valakinek egy összeget, és az majd előrébb teszi a honlapunkat.

A keresőoptimalizáláshoz pedig egy weboldalon belül számtalan módosítást kell elvégezni, a Google irányelveinek szigorú betartásával. Ha tehát valaki azt mondja, hogy javítja a helyezésünket, de a weboldalunkon semmilyen módosítást nem végez, sőt még hozzáférést sem kér, az valószínűleg nem sok mindent fog csinálni.

3.) Linkvásárlás

Sokan tudják, hogy a Google szemében weboldaluk értékesebb, ha sok link mutat rá. Így aztán vesznek pár ezer linket pár százezer forintért, mert azt viszont nem tudják, hogy a linkek minősége és relevanciája sokkal fontosabb, mint a mennyisége. Így 3-4, akár ingyenes, de jó minőségű link értékesebbé tehet egy weboldalt, mint ezer olyan, amiért fizetni kell.

Hogyan lehet meggyőződni arról, hogy egy szolgáltatás tényleg hasznunkra válik-e?

1.) Alaposan meg kell nézni a szolgáltató referenciáit. Ha pedig nincsenek is referenciái, akkor egyértelmű a dolog.

2.) Küldje el nekünk a gyanús ajánlatot e-mail-ben az info@avasweb.hu címre. Szívesen utána nézünk és véleményezzük. Pénzt sem kérünk érte.

Milyen módszerekkel növelhető egy weboldal látogatottsága?

Általános recept nincs. Minden weboldalhoz egy komplex megoldást kell kidolgozni, amely tartalmazhat Google keresőoptimalizálást, Google hirdetéseket, Helyoldal létrehozását a Google Térképek szolgáltatásban, Facebook oldal létrehozását, Facebook likebox beillesztését a weboldalba, Facebook hirdetéseket és linképítést (webáruházak esetében még árösszehasonlító portálok számára való adatbázisküldést). De mindezek közül csak azokat és csak úgy, ahogy az adott weboldal sajátosságai megkívánják.

Ha Ön növelni szeretné weboldala látogatottságát, jelezze nekünk, és összeállítunk egy személyre szabott marketing tervet, költségvetéssel együtt, amelyet aztán igény esetén meg is valósítunk.

© 2018 Avasweb Kft.

Általános Szerződési Feltételek >>
Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzat >>