Miskolctapolca információs weboldal készítése Myhusite Közősségi portál készítése Ruhás webáruház készítése Sajóinvest Kft. céges honlap készítése Sport-Bau Trade Kft. weblapkészítés Miskolc
 

Professzionális weblapkészítés - keresőoptimalizálás

 
Weblapkészítő, keresőoptimalizálás tanácsadó: 00-36/20-521-42-24

Google büntetések

Miért vannak Google büntetések?

Azért, mert a Google és a weblapkészítő vagy weblap tulajdonos sok esetben bizonyos szempontból ellenérdekű felek. A Google igyekszik felhasználói számára a lehető legjobb találatokat nyújtani a kereséseikre, a weblapkészítő pedig igyekszik a lehető legtöbb látogatót elérni, és ennek érdekében weblapját a legjobb találatok közé soroltatni, akkor is, ha egyébként nem lenne oda való.

Mikor számíthatunk Google büntetésekre?

Elsősorban akkor, ha súlyosan megszegjük a Google irányelveiben foglalt tilalmakat (http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=hu&answer=35769), de számos olyan esetben is előfordulhat büntetés, amit az irányelvekben a Google nem közölt. Ezekről az esetekről a keresőoptimalizálással foglalkozók leginkább tapasztalati úton szereznek tudomást.

Milyen Google büntetések vannak?

Nagyon sokféle büntetés létezik, a néhány hellyel (általában 30) történő hátrébbsorolástól kezdve a több száz helyes pozícióvesztésen át a domain nevünknek a Google találatai közül való teljes törléséig. Azt senki nem tudja, hogy pontosan miért pontosan mekkora büntetés jár, bár sokan azt állítják magukról. A büntetések szándékosan úgy vannak kialakítva, hogy ne lehessen bennük szabályokat észrevenni. Általános szabályszerűségek persze vannak, de rengeteg véletlenszerű kivételt építettek a rendszerbe, így biztosat senki nem tud mondani egy-egy büntetés kapcsán. Sem azt, hogy mi okozza, sem azt, hogy mekkora, sem pedig azt, hogy meddig tart.

Mit kell tenni Google büntetés esetén?

Át kel olvasni az irányelveket, és meg kell vizsgálni a honlapot, hogy van-e valami szabályszegés. Ha így nem találjuk meg a hibát, akkor pedig azt kell átgondolnunk, hogy csináltunk-e valami olyat, ami alkalmas a találati eredmények befolyásolására. Ha találunk ilyet, és úgy gondoljuk, hogy a Google ezt észrevehette, akkor valószínűleg megtaláltuk, amit kerestünk.

Hogyan kerülhetjük el a Google büntetéseket?

Ha bármilyen keresőoptimalizálást akarunk végrehajtani weboldalunkon, azzal olyan szakembert bízzunk meg, aki referenciákkal tudja igazolni eredményeit. Ha komoly kulcsszavakra folyamatosan jó helyen vannak az általa optimalizált oldalak, akkor biztosak lehetünk benne, hogy betartja a Google irányelveit. (Hasznos infó erről: http://www.avasweb.hu/?m=whitehat_seo_vs_blackhat_seo) Ha nincs pénzünk arra, hogy egy gyakorlott keresőoptimalizálót bízzunk meg, akkor a legjobb amit tehetünk, hogy úgy működtetjük az oldalunkat, mintha nem is létezne Google. Így a legkevesebb az esélye annak, hogy valami hibát követünk el. Ne próbáljunk semmilyen módon manipulálni, mert akkor nagy valószínűséggel sokkal kevesebb látogatónk lesz a büntetések miatt!
 

Avasweb Blog

Értékes információk, hírek, tanácsok a keresőoptimalizálás és a weboldal készítés területén.

---

2017-12-18

Online számlázás
Az adóhivatal felé 2018.07.01-től kötelezővé váló online adatszolgáltatás a félelmekkel ellentétben nem tűnik nehezen teljesíthetőnek. Főként a webáruház tulajdonosok ijedtek meg tőle, pedig valójában nagyrészük valószínűleg észre sem fogja venni.

tovább...

---

2017-01-27

A tökéletes jelszó
Sok a hacker támadás, fontos a jó jelszó. Megmutatjuk, hogyan lehet olyan jelszava, amelyet lehetetlen feltörni, és mégis könnyű megjegyezni.

tovább...

---

2015-10-04

2 tipp a Facebook hirdetésekhez
A két legfontosabb információ ahhoz, hogy a Facebook hirdetésekből ne kidobott pénz legyen, hanem hosszú távú, olcsó és hatékony marketing bázis.

tovább...

---

2014-03-04

Telefonos ajánlatok II.
Ügyfeleink egyre gyakrabban kapnak különböző telefonos ajánlatokat, hogy készíttesenek térképes megjelenést (akkor is ha már van :-)). Itt összegyűjtöttük, hogy mi igaz ezekből az ajánlatokból.

tovább...

---

2013-06-26

Mobil honlapkészítés
Ha egy honlapknak vagy webáruháznak nincs mobil verziója, az a mobiltelefonról érkező látogatók nagy részét elveszíti, mint lehetséges ügyfelet vagy vásárlót. Ez pedig egy nagyon gyorsan növekvő felhasználói kör.

tovább...

---

2012-12-18

Keresőoptimalizálás röviden

A bejegyzés célja, hogy segítsen a weboldal tulajdonosoknak elkerülni a Google büntetéseket, amennyiben a honlapkészítést követően maguk látnak neki az optimalizálásnak.

tovább...

---

2012-09-13

Honlap és webáruház jog

Információk arról, hogyan lehet a legegyszerűbben betartani a jogi előírásokat weboldalunkkal.

tovább...

---

2011-11-16

Látogatottság növelés

Tanácsok honlap tulajdonosok számára. Hogy ne fizessen olyan szolgáltatásért, aminek semmi haszna.

tovább...

---

2011-05-29

A Google büntetésekről

A weblapkészítő érdekei bizonyos szempontból sokszor ellentétesek a Google érdekeivel, így utóbbi, büntetésekkel igyekszik rászorítani előbbit a neki megfelelő magatartásra.

tovább...

Régebbi bejegyzések...

 
Pe tasak Miskolc | Szállás Miskolc | Drótfonat, vadháló